Om Demenslinien

Demenslinien er Alzheimerforeningens rådgivning, hvor vi hjælper med spørgsmål om alt inden for demens.

 

En demenssygdom kan medføre mange spørgsmål og stor usikkerhed. Derfor kan det være godt at tale med nogen, der har meget viden om sygdommen og forstår din situation.

 

Hos Demenslinien er alle kompetente fagpersoner med stor erfaring inden for demensområdet, der holder sig opdateret om den nyeste forskning.

 

Vi tilbyder en fortrolig samtale, og rådgiveren har tavshedspligt. 

 

Du kan ringe, skrive eller bestille en videosamtale med en rådgiver - intet spørgsmål er for stort eller småt.

Hvem er vi?

Lene
Lene er uddannet sygeplejerske og har 25 års bred erfaring indenfor Geriatri, psykiatri og neurologi. De seneste 14 år har hun specialiseret sig indenfor demensområdet og taget en diplomuddannelse. Hun har været afdelingsleder på et plejehjem og demensfaglig vidensperson. De seneste 10 år har hun arbejdet med udredning af Hukommelsesproblemer på Rigshospitalet i Nationalt Videnscenter for Demens.
Lone
Lone er uddannet ergoterapeut og har en bred erfaring inden for sundhedsvæsnet, hvoraf 14 år har været som demenskonsulent i en sjællandsk kommune. Hun har en diplomuddannelse i aldring og demens, ligesom hun har deltaget i årlige kurser og konferencer om demens. I sit arbejde som demenskonsulent har Lone talt med mange hundrede mennesker med demens og deres familier.
Kirsten
Kirsten er Demensliniens socialrådgiver, der svarer på spørgsmål relateret til den sociale lovgivning. Hun er inde i reglerne for førtidspension, visitation til plejebolig, regler om magtanvendelse, muligheder for omsorgsorlov, og så vejleder hun også pårørende om værgemål og fuldmagter. Hun har haft særlig fokus på demensområdet i sit arbejde siden 1998. Medlemmer af Alzheimerforeningen har mulighed for at få hjælp til spørgsmål relateret til den sociale lovgivning.
Charlotte
Charlotte er demens- og neuropædagogisk konsulent og har en uddannelse som sygeplejerske og sundhedsplejerske. Hun er også uddannet familieterapeut og seksualvejleder, og hun har taget telefonen og svaret på spørgsmål om demens i Alzheimerforeningen siden 2016. Hun underviser mennesker med demenssygdom i pædagogiske og sansestimulerende metoder, der blandt andet kan hjælpe dem med at finde ro og undgå sovemedicin og andre psykofarmaka.
Marie
Marie er advokat med speciale i familie- og arveret samt fremtidsfuldmagter og værgemål. Hun har arbejdet med værgemål gennem det sidste årti og med fremtidsfuldmagter siden 2017. Marie underviser private personer/pårørende og demensfagligt personale i værgemål og fremtidsfuldmagter. Marie har haft utallige samtaler med mennesker med demens og pårørende og har hjulpet mange med værgemålssager i Familieretshuset og med oprettelse af fremtidsfuldmagter. Hun rådgiver også om arv og oprettelse af testamente.
Eva
Eva er uddannet ergoterapeut og har en bred erfaring inden for sundhedsvæsnet med bl.a. rehabilitering og geriatri. Hun har bl.a. arbejdet som demenskonsulent i en sjællandsk kommune og som underviser på Social- og Sundhedsuddannelserne. Hun har taget flere diplommoduler inden for demens og deltaget i flere kurser og konferencer om demens.